Jdi na obsah Jdi na menu
 


Byli jsme při tom!

13. 5. 2010
Byli jsme při tom!
 
V sobotu 1. května 2010 župa Velehradská vypravila autobus do Hradce Králové, kde proběhlo díkuvzdání církve a vlasti s arcibiskupem Mons. Karlem Otčenáškem. Slavnou bohoslužbou v katedrále Sv. Ducha jsme poděkovali s kněžími, biskupy, s Orly z celé republiky a ostatními věřícími za jeho životní jubileum 90 let věku, 65 let kněžství a 60 let biskupské služby.
Po celou cestu nás provázel déšť a přeháňky, ale naše modlitby byly vyslyšeny a slunce nás provázelo po celou dobu oslav. Po mši svaté se přítomní v průvodu s orelskými prapory sešli na Velkém náměstí, kde se konalo slavnostní setkání jubilanta se spoluobčany a zástupci společenského a kulturního života. Pozvání na agapé s přípitkem s díky přijali všichni.
Celá slavnost byla prostoupena celoživotním mottem arcibiskupa Karla, abychom jsme se stali základními stavebními kameny univerzálního svatodušního spřátelování, který je lékem na všechny bolesti světa. Tedeum v kostele Panny Marie završilo naše setkání. Pak jsme se vydali na zpáteční cestu naplněni nejen duchovní posilou, ale i pěknými zážitky.

 

Orli ze Starého Města