Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den Orla župy Velehradské ve Zlíně 1.5. 2014

19. 6. 2014

Den Orla župy Velehradské ve Zlíně

 

Letošní župní orelská akademie – den orla župy Velehradské se uskutečnila 1. května ve Zlíně u Kudlovské přehrady, kam se vydal i autobus staroměstských orlů. Počasí akci přálo, a tak se na bohatý program, do kterého se zapojily jednoty Zlín, Staré Město a Kašava přišlo podívat mnoho dětí i rodičů. Pro děti byl připraven také skákací hrad KDU – ČSL, trampolína i malování, což hlavně těm menším udělalo velkou radost. Bylo také k dispozici hřiště na košovou.

Akce začala již Baťovým průvodem městem Zlín, kterého se Orel zúčastnil s praporem. Ve 14.30 hodin byl zahájen program akademie starostou župy Velehradské Josefem Častulíkem z Drnovic a duchovním rádcem župy Velehradské P. Františkem Králem, děkanem ve Vsetíně. Přítomné přivítal také starosta jednoty Zlín Ing. Jaromír Schneider.

Na akci přijel také europoslanec Doc. JUDr. Pavel Svoboda, který pozdravil přítomné a   dětem rozdal balónky. Odpoledne moderovala Marcela Sousedíková z jednoty Orla Zlín. V několika vstupech vystoupil orelský folklorní soubor Trnečka ze Zlína, dále mažoretky z Kašavy, schola ze Zlína z Jižních svahů a oddíly aerobiku zlínského Orla. 

Jednota Orla Staré Město se představila blokem tří vystoupení. Jako první vystoupil s pásmem básniček a říkanek nejmladší oddíl rodičů s dětmi s ukázkou rozcvičky s míči pod vedením starostky Dagmar Zálešákové. Oddíl cvičení a pohybové hry I pod vedením Mgr. Jany Ferdové předvedl námořnickou rozcvičku s kroužky na písničku Míši Růžičkové „Kapitáne …“ a pohybové hry II pokračovaly v námořnickém stylu norským námořnických tancem letkis. V průběhu odpoledne byly také vyhlášeny výsledky  výtvarné soutěže župy Velehradské.

Bc. Barunka Halodová