Jdi na obsah Jdi na menu
 


Duchovní obnova mládeže 6.3. 2015

14. 5. 2015

Duchovní obnova mládeže

 

V pátek 6. března 2015 začaly Orelské exercicie na Velehradě. A to bychom nebyli my, abychom tam chyběli. Proto jsem v půl šesté vyrazili

ze Starého Města směr Velehrad.

Po příjezdu a ubytování nás čekala večeře a po ní mše svatá, kterou sloužil Mons. Jan Graubner, který také celou obnovu duchovně vedl. Své kázání směřoval na obraz malíře Rembrandta „Návrat ztraceného syna“. Před spaním jsme se ještě krátce bavili o tom, jaké témata bychom chtěli probírat a pak už se šlo spát.

Ráno nás čekala příjemná mše svatá a po ní bohatá snídaně. V průběhu dopoledne jsme měli dvě přednášky, kde jsme se bavili o vztahu člověka s Bohem a o světle víry. Po obědě a siestě následovala křížová cesta a třetí přednáška na téma manželství. Zatím se venku setmělo a byl čas na večeři. Po ní jsme se mohli setkat s Pánem při adoraci. Den jsme ukončili slůvkem na dobrou noc a šlo se spát.

Ráno jsme se všichni sešli v kapli na ranních chválách. Po nich jsme posnídali a už byl čas na nedělní mši svatou. Stihli jsme ještě diskusi s arcibiskupem, po které nás čekal výborný oběd, kterým jsme se dostali až na samý konec tohoto Orelského duchovního cvičení.

Moc se nám nechtělo odjíždět, ale doma nás čekaly naše rodiny. Program byl bohatý a přednášky velmi zajímavé a poučné. Všem se nám na Velehradě moc líbilo a příští rok nás tam mají znova.

do2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

do3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

do.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář