Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení orelských horských kol, seriálu Josefa Valčíka 2017

1. 11. 2017

Hodnocení orelských horských kol, seriálu Josefa Valčíka  2017

 

Z plánovaných čtyř závodů se uskutečnily tři. Závod v Kašavě byl zrušen. I tak se zbylých třech zúčastnilo rekordní počet závodníků. Je potěšitelné, že přibylo jednot, které o kola mají zájem. Pro pořadatele je povzbuzením, když na Ploštinu přijede člen jednoty Kněžice z Vysočiny.

Vydařil se již první závod ve Valašských Kloboukách. Počasí, účast zatím největšího počtu i bezchybní pořadatelé, to vše bylo zárukou dobrého sportu. O dva týdny později se totéž povedlo v Bořitově. Vyvrcholení proběhlo na Ploštině 7.10. Od pondělí až do pátku pršelo a měli jsme obavy, zda se závody nebudou muset odložit. Sobota nás ale překvapila sluníčkem a tak se dobře připravené závody opravdu podařily. Opět rekordní účast závodníků a organizace bez problémů je jistě dobrou vizitkou pro Orla. Věřte nebo ne, ale následující neděle zase celá propršela.

Nejúspěšnější byla jednota Valašské Klobouky. Na stupně vítězů se dostali ještě zástupci jednot Drnovce, Zlín, Bořitov, Boskovice, Kněžice a Staré Město.  

Věřím, že Orelská kola přilákají  kolaře i v dalších letech. Je již tradicí, že zastoupení mládežnických kategorii převyšuje 70% z celkového počtu startujících.

 

 

Za TVR Josef Častulík  

Výsledky

Školka, přípravka

Žáci, junioři

Muži, ženy