Jdi na obsah Jdi na menu
 


Horská kola na Ploštině pozvánka

12. 10. 2018

V sobotu se na Ploštině pojede závod horských kol Memoriál Josefa Valčíka. Ten je zároveň posledním sedmým podnikem Valašskokarpatské cyklotour 2018. Pořadatelé z Orla Drnovice vypsali celkem 15 kategorií od nejmladšího žactva až po veterány. Bikeři si to rozdají podle věku na tratích od 200 metrů po 13 kilometrů. Prezentace pro dětské kategorie, které startují v 10 hodin, probíhá mezi 8.30 a 9.45 hodinou. Prezentace pro seniorské a juniorské kategorie končí v 11.30 hodin. Start hlavního 13 kilometrů dlouhého hlavního závodu mužů je ve 12 hodin před muzeem na Ploštině. Ženy uslyší startovní výstřel ve 13 hodin. Pro ně je připravený desetikilometrový závod. Cíl je na stejném místě.

 Valašskokarpatská cyklotour                 foto: J+V Božíkovi

„Závod bude probíhat na kopcovitém dvou a půl kilometrovém okruhu. Zhruba z jedné třetiny se pojede po asfaltové cestě, ze dvou třetin pak v terénu. Na trati se v každém okruhu poběží také do 14 schodů a bikeři musí překonat rovněž jedno desetiprocentní stoupání," prozradil hlavní organizátor Josef Častulík. Ten na Ploštině očekává zhruba 120 příznivců horských kol.

Vítězství na Valašsku obhajují Tomáš Strnka (Bike Team Sazovice) a holešovská bikerka Lucie Prchalová.

Lubomír Hotař

fotky z akce: https://photos.google.com/share/AF1QipN4-ruMC_T9XDwhmYKcBOMkVLZr9jDlXxhhHMJMpqfMqEYCBzMewqBDGp1X2hMHvw?key=YmlKNWlBQTc3ekZ6S1A2S3JmNVl1YUhkb2RTaTJ3