Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní putování 2012 – Vizovice

17. 5. 2012

Jarní putování 2012 – Vizovice

 

Týden po Velikonocích v sobotu 14.4.2012 se na orlovně ve Vizovicích sešlo 37 účastníků na druhé části prvního ročníku župního Jarního putování 2012 z pěti jednot naší župy (Vizovice, Slavičín, Drnovice, Valašské Klobouky a Uherské Hradiště).

Mottem našeho putování bylo:

„Obdivováním krásy přírody vzdáváme čest a chválu jejímu Stvořiteli.“

Tímto pohledem se snad liší naše putování od běžné turistické akce. Proto také byly trasy zvoleny tak, aby účastníci dorazili k mariánské kapličce u „Chladné studny“ pod vrcholem „Doubravy“ (676 m n.m.).

Každá skupina obdržela na startu mapu s popisem vyznačených tras (8, 12, 14 a 20 km), děti pak kartičku, do které jim po trase pořadatelé doplňovali razítka stanovených kontrolních bodů (na to se velmi těšily, proto příští rok počet kontrolních bodů rozšíříme). U „Chladné studny“ je čekal připravený oheň s možností ohřát si špekáček. Počasí totiž nebylo příliš ideální, a tak ohřátí u ohně přišlo vhod, ale nikdo nezmokl. Nikdo se také neztratil, všichni dorazili zpátky do orlovny, kde je čekalo malé občerstvení a upomínková dřevěná „medaile“.

Doufáme, že příští rok nás bude víc – možná, že by bylo dobré uvažovat o určitém časovém posunutí celé akce, až bude příroda více probuzená ze zimního spánku. Prospělo by to i první části putování, která se uskutečnila o 14 dnů dříve ve Valašských Kloboukách, kdy počasí bylo ještě méně příznivé.

 

                                                                                  Václav Lednický, Vizovice

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář