Jdi na obsah Jdi na menu
 


KLOBUCKÁ KOLA 12. 8. 2017 vyhodnocení

18. 8. 2017

Klobucká kola 2017

 

V sobotu 12.8. uspořádala orelská jednota ve Valašských Kloboukách – Běhatlon  už 6. ročník závodů horských kol známý pod názvem Klobucká kola. Závod zařazený do seriálu závodů Valašskokarpatská cyklotour (VKCT) se jezdí  okruhovým způsobem.

Úvodní slovo patřilo starostovi Župy Velehradské, br. Josefu Častulíkovi a za pořadatelskou jednotu řekl pár slov k organizaci závodů br. Radek Bačo.

Pořadatelé měli možnost přivítat dva cyklisty z Val. Klobouk, kteří za svou sportovní kariéru už několikrát získali tituly mistrů republiky ČR v cyklistice – Lukáše Sáblíka a pořád ještě aktivního cyklistu Michala

 Láníka, který v Kloboukách zvítězil v kategorii muži 2.

Nejdříve začaly závodit děti předškolního věku, které absolvovaly svoje trasy v okolí fotbalového hřiště. Mladší a starší žáci už měli trasy delší a náročnější. Zbylé kategorie a dospělí se potýkali s technicky náročnou tratí, která byla po nočních bouřkách o to obtížnější.

V kategorii mužů 1 se po startu vytvořila 5-ti členná skupina závodníků – s domácím Milanem Zvonkem (Hýbl, Fukala, Kocián a Solin). Ve 2. z 5-ti okruhů Fukala zvýšil tempo a udržel se už jen, věkem ještě junior, Radim Hýbl. Za nimi na 3. místě jezdil Robert Kocián. Na pěti okruzích nakonec zvítězil Radim Hýbl (VRV team), druhý dojel Ondřej Fukala a třetí pak Robert Kocián (oba SK EDIE team).
V závodě žen měli společný start kat. ženy 1 a ženy 2, kde po startu na čele jezdily společně favoritky obou kategorií, Silvie Zvonková a Petra Holznerová (obě  ZVONEK sport Valašské Klobouky), které zdejší prostředí a trať dobře znají. Stíhaly je ještě Lenka Černá (HBT Zlín) a Lucie Holíková (Vizovice) z kategorie ženy 1. Zvonková a Holznerová dlouhou dobu svého 13,5 kilometru dlouhého závodu rozděleného do tří okruhů jely společně a nakonec je v posledním okruhu rozdělilo až náročné stoupání pod Královcem. Do cíle dojela Petra Holznerová před Silvou Zvonkovou.

„Jsme rádi za to, že se závodníci z našeho města pořád objevují na stupních vítězů“, vždyť jsme jich na stupních přivítali dokonce sedm, uvedl v závěru sportovního dne organizátor Radomír Bačo. Zastoupení orlů v závodech nebylo velké. Startovní pole orli rozšířili o 17 závodníků z jednot Valalašské Klobouky, Drnovice a Zlín. Ještě dodal, že závodů se zúčastnilo 130 závodníků a z toho bylo 90 v dětských a mládežnických kategoriích.

Pořádající jednota děkuje Župě Velehradské a Ústředí Orla. Dále také městu Valašské Klobouky za podporu, dále organizacím města, ze kterými spolupracuje při pořádání a v neposlední řadě i všem pořadatelům, kteří jsou podstatnou součástí soutěžního dne. Také regionální firmy svou podporou umožnily úspěšné uskutečnění Klobuckých kol 2017.

 

Zpracoval:  Radomír Bačo

fotky ze závodu naleznete ve fotogalerii

VÝSLEDKY ZÁVODU ZDE