Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na orelskou strunu 3.11. 2012

6. 11. 2012

Na orelskou strunu

V sobotu 3. listopadu 2012 proběhla v Domaníně přehlídka umění hrát na hudební nástroje s názvem Na orelskou strunu, kterou zorganizoval Orel jednota Domanín spolu se župou Velehradskou.  V přehlídce vystoupilo 25 účastníků. Hráli na zobcové flétny, klávesy, housle, trubku, harmoniku a kytaru.  Zúčastnili se orelské jednoty Domanín, Mor. Písek, Strážnice a Vnorovy a protože to byla akce otevřená zúčastnili se také i nečlenové ze Bzence, Těmic, Tvarožné Lhoty, kteří navštěvují ZUŠ ve Bzenci. Prostředí v Kulturním domě v Domaníně bylo krásné, čisté a esteticky na úrovni. Vystupující dbali také na své oblečení. Všichni účinkující se snažili podat co nejlepší výkon. Nejmladší účastnicí byla pětiletá Marie Matoušková. Pravdou je, že Ti co se v ZUŠ učí již delší dobu, předvedli lepší a přesnější    ovládání hudebních nástrojů. V každém případě si vystoupením na veřejnosti účastníci  ověřili své umění.

Celou přehlídku slovem provázela Bc Katka Bedravová. Při zahájení  přivítal účastníky a promluvil za pořadatele Orla župu Velehradskou a Orla jednotu Domanín místostarosta Orla ČR Ing. Antonín Zelina. Zdůraznil důležitost znalosti hrát na hudební nástroje, vzpomněl hudební tradice v naší vlasti,  celé Evropě, ale také v našem slováckém regionu. Vybídl žáky škol, aby pozorně přejímali od svých vyučujících rady a pokyny, aby se snažili co nejvíce hudebních dovedností získat ve škole, aby poctivě plnili domácí úkoly a trénink a aby vydrželi ve hře na svůj zvolený hudební nástroj  až do doby, kdy jej budou velmi dobře ovládat. Také poděkoval rodičům za to, že se věnují mimoškolnímu vzdělávání svých dětí a vyzval je, aby problémy při výuce na hudební nástroje ve spolupráci se školou pomáhali dětem překonávat.

Vlastní přehlídka měla hladký průběh. Po skončení přehlídky promluvil k účastníkům také ředitel ZUŠ ve Bzenci Lubomír Ligas. Vyzval děti i rodiče k aktivní spolupráci se školou.  Během celé akce bylo podáváno účastníkům malé občerstvení. Na závěr se všichni učinkující  shromáždili na jevišti, kde obdrželi čestné uznání a malou pozornost. Udělali jsme si společnou fotografii a společně řekli, za rok se sejdeme zase.  Rýsuje se, že na Slovácku veselo bývalo a veselo bude.

Pořadatelé děkují ZUŠ ve Bzenci, hlavně panu řediteli Lubomíru Ligasovi a paní učitelce Marii Gráfové za organizační pomoc a za přípravu žáků na  přehlídku.

 

Zdař Bůh !

Domanín 3. 11. 2012.                                                                                           Ing. Antonín Zelina

 

VÍCE FOTOGRAFIÍ VE FOTOGALERII 

 

pb031939.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář