Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pouť na Provodov (Zemánková Emilie)

18. 9. 2013

Pouť na Provodov 2013

 

Tato pouť, pořádaná orelskou župou Velehradskou, se letos uskutečnila 31.8., přesně na konci prázdnin, kdy se děti s nimi loučí a zde u Panny Marie Sněžné by měly prosit o požehnání pro další školní rok. Každoročním duchovním průvodcem touto poutí je pan děkan P.František Král, duchovní rádce Orla župy Velehradské. Mše sv. se konala v 11 hodin, letos v kostele. Krásným zážitkem bylo přinášení darů dětmi v podobě různých školních potřeb a povzbudivá slova pana děkana. Po mši svaté děti opékaly špekáčky, mohli se přidat i dospělí, jiní jen tak v klidu jedli svůj oběd z domova a vnímali tu přírodní krásnou scenerii kolem dokola.

Následovala hra „ hledání pokladu“ pro děti, kterou připravila děvčata z jednoty Kunovice, křížová kamenitá cesta do vrchu pro ty , kterým slouží nohy, pro ostatní rozjímání v kostele.

Svátostným požehnáním se zpívanými litaniemi a rozjímáním před nejsvětější svátostí a také známými mariánskými písněmi byla letošní dětská pouť ukončena.

Měla to být dětská pouť, ale dětí bylo sotva 20 . I když letošní návštěva byla větší, než loni, cca 60 lidí, přesto je zarážející to, že z tak početné župy, jako je naše, se účastní tak málo lidí.

Po letošní zkušenosti se příští rok pravděpodobně nemůže organizovat autobus, neboť přes mnohá telefonování a nabízení účasti , se obsadil jen ze 70% i přes to, že se přihlásili nečlenové Orla a dalších 7 členů Orla župy Šilingrovy.

Dík patří všem, kdo se účastnili, děvčatům Dřínkovým za připravu hry pro děti, ses. Habartíkové a br. Gazárkovi za zajištění autobusu a především P. Františkovi, který se tak obětavě každoročně účastňuje se snahou o existenci této akce..

Snad dá Pán Bůh a Panna Maria příště přiláká více Orlů z jednot.

 

 

Emilie Zemánková

dsc04939-provodov-2013.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář