Jdi na obsah Jdi na menu
 


Župa Velehradská na pouti ve St. Boleslav - příspěvek paní Zemánkové

24. 10. 2017

Župa Velehradská  na pouti ve St. Boleslavi.

I letos byl v naší župě  zájem o svatováclavskou pouť. Podle předběžného zájmu se objednal 1 autobus, který se však brzy naplnil, ba dokonce bylo více zájemců. Bohužel závěr byl takový, že někteří onemocněli a nebyl nás plný počet.

Jedenáct orelských praporů, které byly součástí průvodu  kněží a biskupů  s Paládiem a ostatky sv. Václava z kostela sv. Václava na náměstí , dotvářelo a zvýraznilo důstojnost této slavnosti.

Mše svaté v 10 hod. se účastnilo mnoho poutníků. kteří  soustředěně vnímali zvláštní slavnostní  atmosféru. Přítomni byli i veřejní činitelé ČR.

Kázání pana kardinála Dominika Duky snad vyburcovala přítomné i  díváky televize k vědomí si odpovědnosti za budoucnost  naší země při  nastávajících volbách.

Poutníci měli tento den i jedinečnou příležitost  uctít sochu Panny Marie z Fatimy , která byla přivezena  do kostela sv.Václava.

Po skončení obřadů  jsme si mohli vyslechnout na náměstí  dechovou hudbu. nebo si prohlédnout  krámky, či se občerstvit.

Náš program zájezdu ještě nekončil, ve 14.30 jsme odjeli do Čihoště, kde jsme si prohlédli kostel a s dojetím vyslechli přednášku místní průvodkyně. Její vyprávění o krutém zacházení a utýrání  pana P. Toufara komunisty jistě silně zapůsobilo i na mladé účastníky zájezdu. Škoda, že se o krutostech komunistů páchaných na  mnoha lidech za jich vlády nedozvídají  děti ve školách.

 

 Díky panu řidiči a ochrany Boží jsme se šťastně vrátili do svých domovů.

 

                                                                                          E.Z.