Jdi na obsah Jdi na menu
 


Župní akademie ve Starém Městě 20.11. 2012

25. 11. 2012

Župní akademie ve Starém Městě se vydařila

 

V neděli 20. listopadu v 15 hodin byla oficiálně zahájena župní akademie starostkou jednoty Dagmar Zálešákovou, která přivítala Orly a Orlice, přátele, milé hosty a všechny účinkující.

Přítomné pozdravil místostarosta Orla Br. Ing. Antonín Zelina a starosta Města Staré Město Josef Bazala. Pak se ujali slova moderátoři Bc. Barunka Halodová a Ing. Kamil Psotka, kteří jednolivá vystoupení vtipně a výstižně uváděli. Jednota Staré Město využila příležitosti, že mezi vzácnými hosty byla přítomna sestra Ludmila Stuchlíková, dlouholetá členka a vedoucí cvičitelka dětí, která se v nejbližších dnech dožívá krásného životního jubilea 90let. Celý svůj život se věnovala práci s dětmi ve škole i v Orle. Za obětavou práci pro Orel byla oceněna mimo jiné čestným uznáním, krásnou kyticí gerber a novým tričkem naší jednoty.

V programu jako první zazpívala malá Scholička Staré Město písně Boží láska a Jsem moc malý. Domácí jednota vystoupila s oddíly Rodiče s dětmi – ukázka cvičební hodiny, Cvičení a pohybové hry I.- s pásmem Kytička pro maminku, Cvičení a pohybové hry II.- ukázka základů gymnastiky, Moderní tance – tanec na píseň Zrcadlo od Diamond cats, Rekreační sporty – dva taneční vstupy a ukázky z hodin: Aerobiku, Pilates a Kondičního cvičení. Z hostů jednoty: -Domanín předvedla aerobik a hru na housle i s doprovodem. Z Moravského Písku zatančil a zazpíval Písečánek. Polešovice zahrály na kytaru a přednesly báseň. Slavičín vystoupil se zpěvem a hrou na trubky. Ze  Zlína se představila Trnečka s dvěma folklorními pásmy a dětským rekreačním aerobikem. Jako třešnička na dortu bylo zakončení akademie, kde na podium přišli skoro všichni účinkující zazpívat orelský pochod Vzhůru, Orle slovanský a orelskou modlitbu Ó zdroji pravdy pod hudebním doprovodem br. J. Kovaříka.  Po závěrečném zpěvu, byli všichni pozváni do malého sálu na občerstvení.

Župní akademie se opravdu povedla. Všechna vystoupení byla oceněna bouřlivým potleskem v cela zaplněném velkém sálu  Orlovny.

                                                                     Mgr. Jana Ferdová

                                                                                     cvičitelka

Fotogalerie ZDE

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář