Jdi na obsah Jdi na menu
 


Župní atletické závody 2014

16. 5. 2014

Župní atletické závody 2014

Ve čtvrtek 1. května 2014 se vydala dvacetičlenná výprava orlů ze Starého Města do Nivnice na župní atletické závody. Přijeli změřit své síly s celkem 74 orly z Domanína, Kunovic, Uherského Brodu, Nivnice, Vnorov a protože letošní ročník byl kvalifikací pro  hry Ficep v Rakousku přijeli i z Pozořic a Dolní Dobruče.

Závody zahajoval starosta jednoty Orla v Nivnici František Mahdal a místostarosta Orla České republiky ing. Antonín Zelina, který všem popřál hodně úspěchů. V nejmladší kategorii mělo Staré Město silné zastoupení, sprint 50 benjamínků metrů, hod daleký, skok do dálky a vytrvalostní běh 200 metrů výborně zvládla Klárka Spáčilová, Drahuška Slováková, Barunka Halodová, Olinka Halodová i nejmladší účastnice celých závodů tříletá Anička Gieslová, která zasloužila velkou pochvalu.

V kategorii benjamínků chlapců soutěžil Míša Giesl, Edošek Procházka a Rostik Procházka. V kategorii nejmladší žačky reprezentovaly jednotu Staré Město Magdalénka Slováková a Helenka Vojtková. Mezi nejmladšími žáky se utkali o medaile Ladislav Janča a Marek Janča ze Starého Města. V kategorii mladších žáků soutěžil Šimon Slavík a Erik Zimčík. Staré Město mělo zastoupení i v kategorii žaček, startovaly Liduška Gieslová, Alžbětka Pleváková a Martinka Píjáčková. V kategorii dorostenek zvládly všehny disciplíny s přehledem Karolína Jančová a Katka Malinová, které také skončily na stupních vítězů. Katka Malinová byla na 1. místě ve skoku  do dálky (4,10 m), v hodu koulí 6,46 m, ve sprintu i skoku vysokém 140 cm a získala zlatou medaili. Karolína Jančová získala stříbro.

Další zlatou medaili vybojovala v silné konkurenci pro Staré Město Liduška Gieslová, která byla nejlepší v hodu a to 29,2 m, 600 metrů uběhla za 2:20 (skok daleký 4,30).

V kategorii mladších žáků se na 1. místě umístnil Tomáš Sláma z Nivnice, na 2. místě Martin Filip z Pozořic a celkově třetí byl Jakub Kovačičin z Nivnice, ale z župy Velehradské skončil třetí Šimon Slavík ze Starého Města. Úspěšní byli nejmladší žáči ze Starého Města, kdy Ladik Janča získal zlatou medaili (400 metrů 1:25, skok do dálky 3,70 m, hod 27,6 m, sprint 50 metrů za 8:27). Úspěšný byl také Marek Janča, který získal medaili stříbrnou.

V kategorii benjamínků chlapců byl na 1. místě Vojtěch Pavka ze Vnorov, 2. Marek Kratěna z Pozořic a 3. místo a bronzovou medaili získal Rostik Procházka ze Starého Města, který byl ve své kategorii nejlepší ve skoku dalekém 2,65 metru a druhý ve vytrvalostním běhu na 200 metrů (0:45). Z župy Velehradské se Rostik umístnil na místě druhém a na třetím místě Míša Giesl ze Starého Města, který byl druhý ve sprintu na 50 metrů (11:23). Dobře si vedl také Edošek Procházka, který byl ale v kategorii nejmladší.

V kategorii benjamínků děvčat získala Klárka Spáčilová ze Starého Města zlatou medaili, když byla nejlepší v běhu 200 metrů 0:52, ve skoku 2,15 m a hodila kriketovým míčkem 7 metrů. Stříbrnou medaili získala Drahuška Slováková ze Starého Města (nejlepší čas ve sprintu na 50 metrů a to 12:13). Třetí z župy Velehradské skončila Olinka Halodová, na 4. místě Barunka Halodová a 5. byla Anička Gieslová. Všechny děti dostaly občerstvení a nejmladší kategorie i diplomy za účast a odměnu. Staré Město tak odjíždělo z atletických závodů se ziskem osmi medailí. Blahopřejeme těm, kteří vyhráli a všem děkujeme za skvělou reprezentaci Starého Města!

p4190082.jpg
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář